A kereskedési siker jéghegy illúziója 🏔️

Amikor az emberek egy folyamatosan nyereséges kereskedőt látnak, nem veszik figyelembe azokat a költségeket, amelyeket egy sikeres kereskedő túlórában (a felszín alatt) fizetett, hogy elérje azt, amit látnak (a felszín felett).

Annyi minden történik a felszín alatt, amit senki sem lát.
Íme néhány a felszín alatti dolgok közül, amelyek a jéghegy tetejét alkotják, amit mindenki lát:

🔰Elkötelezettség – hűségesnek kell lenned az álmodhoz, hogy profi kereskedővé válj. A hitednek olyan erősnek kell lennie, hogy senki ne tudjon lebeszélni róla. Vasfegyelemre van szükséged ahhoz, hogy megvalósítsd.

🔰Kemény munka – nap mint nap dolgoznod kell, hogy ne hagyd magadnak feladni az egészet. A chartoknak előtted kell lenniük, amennyire csak lehetséges. A kereskedési felületeknek a legjobb barátoddá kell válnia.

🔰Jó szokások – kövesd a kereskedési tervedet, ne szegd meg a kockázatkezelés szabályaidat, kerüld a FOMO-t stb. Ez az a szokáskészlet, amely a műholdad lesz a kereskedési utadon. Végezd őket következetesen, és életed természetes részévé válnak.

🔰Csalódás – nem számít, milyen keményen próbálkozol. Időnként úgyis összeomlanak a dolgok: vesztes szériákkal kell szembenézned, és egy stratégia nem hajlandó működni. Ez fájni fog. “Állj egyenesen, hátrahúzott vállakkal”. Kezeld a csalódásokat átmeneti dologként.

🔰Áldozatvállalás – ahhoz, hogy következetesen nyereséges kereskedővé válj, meg kell fizetned az árát. Veszteségek, idő, idegek. A virágzó jövődnek óriási ára lesz.

🔰Kudarc – miközben tanulod a kereskedést, elkerülhetetlenül elszúrsz néhány kereskedést és a számládat is lenullázhatod, időt töltesz olyan stratégiákkal és technikákkal, amelyek nem működnek. Alkalmanként bukni fogsz. Ha így van, állj fel és folytasd tovább.

🔰 Kitartás – folytasd, amit csinálsz, nem számít, mi történik. Ne hagyd, hogy mások meggyőzzenek arról, hogy nem tudod megcsinálni. Még ha a dolgok nehezebbek is lesznek, maradj erős.

🔰Fókusz – mindig tudd, mi a célod, tudd, hová tartasz, és mi a végcélod.

🔰Flexibilitás – készülj fel a környezet hirtelen változásaira. Tartsd a fókuszt a kitűzött célokra, hogy megtanulj alkalmazkodni a változó körülményekhez.

🔰Konzisztencia – nem fogod azonnal elérni a kívánt eredményeket. Légy készen arra, hogy ugyanazt újra és újra, százszor is megtedd, amíg a célt el nem éred.

Siker egyik napról a másikra nem létezik. Ha következetesen nyereséges kereskedővé akarsz válni készülj fel évekig tartó küzdelemre és fájdalomra. És ne félj, megéri.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Csaba Attila

Teljesen hiteles, ugyanezeket tapasztalom én is.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x