Kripto Stop Loss vadászat: A valóság és a logikája

Sziasztok kedves Cryptofolio Tagok! Üdvözöllek itt . Ma a Stop Loss vadászatról fogunk beszélni. Alaposan megvizsgáljuk, hogy mi ez, hogyan történik, mi a logika mögötte, és hogyan lehet esetleg elkerülni a “likvidálást”.

Előfordult már, hogy az árfolyam kiváltotta a Stop Loss-odat, mielőtt egészen a Take Profit-odig lendült volna, és elérte volna azt? Ha a válasz igen , akkor valószínűleg Te is voltál már a Stop Loss vadászat áldozata. De mi is az a Stop Loss vadászat? Egyszerűen fogalmazva, ez egy olyan stratégia, amely egyes résztvevőket kiszorít a játékból azáltal, hogy az árfolyamot arra a szintre hajtja, ahol a Stop Loss megbízásukat beállították. Mint mindannyian tudjuk, a kiskereskedők mindig keresnek valamilyen megerősítést, mielőtt belépnének egy pozícióba. Ez lehet egy gyertya alakzat, hagyományos alakzat, egy mozgóátlag keresztezés, egy dupla csúcs / dupla alj formáció és így tovább. Belépnek egy pozícióba, és a Stop Loss-t néhány ujjnyival a helyi keresleti/kínálati szint felett/alatt helyezik el. Ami az esetek 90% -ában történik, az az, hogy az ár felfelé / lefelé szúr, eléri a Stop Loss-t, likvidálja a sok pozíciót és a résztvevőket a kereskedésből, majd tovább mozog a trend mentén.

Miért történik ez? Az intézményi kereskedők pontosan tudják, hogy mit kell tenniük, és milyen szinteken kell vásárolni/eladni. Következésképpen a vételi/eladási limitmegbízásaikat olyan helyekre állítják be, ahol tudják, hogy a kiskereskedők a Stop Loss-okat helyezik el, mert likviditást kell generálniuk, mielőtt felugranak a vonatra. Ez nem feltétlenül jelenti azt , hogy nyomon követik, hogy a kiskereskedők hova teszik Stop pozícióikat, csak több mint biztosak abban, hogy mely szintek vannak zsúfolva Stop Loss megbízásokkal.

Készítettem néhány példát, hogy jobban kidolgozzuk a kérdést, és megvizsgáljuk, hogyan néz ki vizuálisan az eset. Természetesen ezek csak egyszerű példák. Ez nem jelenti kétségtelenül azt , hogy az ár mindig így fog viselkedni, mivel a piaci körülmények elég gyakran változnak.

Ha megnézzük az 1. példát, láthatjuk, hogy az árfolyam a kialakult H&S minta jobb vállának szintje fölé haladt, mielőtt folytatta volna a lefelé irányuló mozgását. Nos, milyen lépéseket tesz a legtöbb kiskereskedő, amint észreveszi ezeket a tankönyvi mintákat? Azonnal végrehajtják a struktúra feletti/alatti lévő Stop Loss-szal, ami a pozíciók kiütéséhez vezet legtöbbször.

A 2. példa azt mutatja, hogy az ár a nyilvánvaló támasz/ellenállás szintek alatt/felett tüskézik, mielőtt folytatná a mozgásokat a trend irányába.

A 3. példa azt szemlélteti, hogy mennyire nyilvánvalóak a felfelé/lefelé/oldalra irányuló csatornák, és hogy milyen könnyű azonnal likvidálni, mielőtt az ár tovább mozogna a rendeltetési irányába.

Hogyan lehet elkerülni a likvidálást? Nos, nem fogsz tudni mindig elmenekülni a Stop Loss vadászat elől, de ha kialakítasz egy megfelelően működő stratégiát ellene, akkor képes leszel azonosítani a Stop Loss megbízásokkal teli lehetséges zónákat, és elkerülni, hogy az adott terület körül állítsd be az egyiket. Ha nem fogod hosszasan és alaposan átgondolni, hogy hova fogod elhelyezni a Stop Loss megbízásaidat, akkor könnyen el fogsz tűnni a Stop Lossok tengerében. Ezért gondolkodj kívülről, és legyél türelmes, mielőtt beleugrasz egy adott kereskedésbe.

Remélem, hogy ez az oktatási ötlet hasznos! Ha bármilyen megjegyzésed vagy kérdésed van, ne habozz kérdezni az lentebbi megjegyzés szekcióban. Továbbá, ha azt szeretnéd, hogy egy olyan témában, amely érdeklel téged, készítsünk egy oktatási posztot, nyugodtan dobd fel ajánlásként, vagy javaslatként szintén!

További szép hetet kívánunk!

Cryptofolio Hungary Csapata
Discord: https://discord.gg/jPXkBJ45jJ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x