A csütörtöki GDP revízió szerint az USA szilárdan csúszik a bővülésbe, és a Fed meglepő dolgot fed fel

A hét legfontosabb eseményei, a májusi PCE + U Mich 1yf inflációs várakozások (júniusi végleges) mindkettő az eredeti szintnek megfelelően, esetleg kissé jobban alakult. Egyfajta hosszú hétvégére (július 4.) ez elég jó ahhoz, hogy a piacok fellélegezzenek. Összességében úgy látom, hogy ez a részvények emelkedésének megfelelő, és a tegnapi adatpontok alátámasztják azt az elképzelést, hogy a részvények erősödni fognak az év második felében is.

  • A júliusi Fed funds várakozások ma nem változtak, a határidős jegyzések 83,5%-os esélyt adnak a júliusi +25 bázispontos emelésre. Ez nem változott a hét elejéhez képest. Az inflációs jelentések, más szóval, összhangban voltak a jelenlegi árazással.

  • A legfontosabb jelentés a júniusi CPI-jelentés, amely július 12-én jelenik meg, mivel ez jobb képet fog adni az infláció alakulásáról. Jövő héten pedig a JOLTS álláshelyek, amely ismét a munkaerőpiac erősségéről ad képet. A FOMC következő kamatdöntése július 26-án lesz.

  • A CPI-jelentéshez hasonlóan úgy gondolom, hogy a következő (júniusi) PCE-jelentés július végén lesz sokatmondó, mivel ez a júniusi éves növekedési ütem meredek visszaesését fogja mutatni. Hogy miért? A 2022. júniusi 0,99%-os növekedési hullám a hónapra vonatkozóan kiesik a számításból. Várakozásaim szerint:
    – 2023 júniusi PCE esni fog 3%-ra (3,8% május).
    – 2023 júniusi Core Cpi (lakhatás nélkül) 4,1%-ra esik éves szinten (május 4,5%-kal szemben).

  • A PCE-infláció legnagyobb tényezője továbbra is a lakásépítés, amely a Core PCE 31 bázispontos emelkedéséből 9 bázispontot, azaz az infláció 30%-át tette ki. A Goldman Sachs közgazdászainak kutatása szerint a lakások inflációja a jelenlegi 8,3%-ról éves szinten 5%-ra esik vissza 2023 év végére. Ez jelentős csökkenés lenne.

  • Végül, a U Michigani fogyasztói 1 éves infláció júniusi végleges értéke stabilan 3,3% volt (megegyezik a hónap közepével), és hatalmas csökkenést jelentett az előző hónaphoz képest. Ezek lényegében a COVID előtti szintek. Ez azt jelenti, hogy a Fed jelenleg a gazdaságban az infláció ellen küzd, ami leginkább a CPI statisztikákban látható, de a fogyasztó alacsonyabb szintű inflációt érzékel. Ez jó dolog, mivel azt mutatja, hogy a magas infláció nem rögzült.

U.I: Ez elég jó ahhoz, hogy támogassa a részvények erősödését az év végéig.

Természetesen a kulcskérdés az, hogy ez elég jó-e a részvények számára? Igen az. A Fed nem erőltette vissza keményen a pénzügyi feltételek lazítását, és a tegnapi jelentés is elég jó. Ciklikusak akarunk maradni, és arra számítok, hogy a részvények júliusban szilárdak lesznek.

Cryptora nézve az ennyit jelent számunkra, hogy a belső volatilitást kell kezelnünk és nem feltétlen az erős részvénypiacról érkező negatív nyomást.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x