A finanszírozás csökken a harmadik negyedév közeledtével

A kriptofinanszírozás ezen a héten meredeken csökkent, 373 millió dollárról 129 millió dollárra esett vissza. Nem meglepő módon ismét az infrastrukturális ügyletek gyűjtötték a legnagyobb összegű finanszírozást, ami 78 millió dollárnak felel meg. A Web3 és NFT-k voltak a második legnagyobb finanszírozású kategória (35 millió dollár), és az Infrastruktúra volt a legnagyobb üzletszámmal (7). Az átlagos üzletméret minden kategóriában 8,1 millió dollár volt, ami jelentős csökkenést jelent a múlt heti 25 millió dolláros átlaghoz képest.

A finanszírozás és az átlagos üzletméret nagymértékű csökkenése ellenére a tranzakciók száma 17-re emelkedett a múlt heti 15-höz képest. Az üzletkötések több mint 82%-a az infrastruktúra és a Web3 & NFT-k közül került ki, a következő legnépszerűbb kategória a DeFi volt két üzletkötéssel (12%). A seed fundingok az összes ügylet 35%-át tették ki, míg a többi egyenletesen oszlott meg a különböző ügyletfázisok között. Bár csak egy Series A kör volt, ez az összes finanszírozás 36%-át tette ki. Ezen a héten nem volt olyan alap/ökoszisztéma emelés vagy M&A tranzakció, amelyről be kellett volna számolni.

A „seed funding” néven ismert finanszírozási kör összegyűjti az első pénzt, amely egy vállalat elindításához szükséges . Az angyalbefektetők, a kockázatitőke-befektetők, a barátok és a család, valamint a vállalkozásalapítók személyes vagyona gyakori seed funding tőke forrásai.

Finanszírozás az üzletkötés fázisa szerint

A hét ajánlata

Az e heti üzlet a Gensyn, amely az A16z Crypto által vezetett A sorozatú körben 43 millió dollárt gyűjtött be, többek között a CoinFund, a Canonical Crypto és a Protocol Labs részvételével. A Gensyn egy gépi tanulási számítási protokoll, amely blokklánc-alapú piacteret biztosít, amely összekapcsolja a számítási teljesítmény vásárlóit és eladóit. A Gensyn hisz abban, hogy a számítási erőforrások nyílt rendszere a legjobb módja annak, hogy mindenki képviseltesse magát az általunk létrehozott mesterséges intelligencia rendszerekben.

Miért ez a hét ajánlata?

A ChatGPT-hez hasonló sikerek által kiváltott idei AI-boom miatt a grafikus processzorok (GPU-k) iránti kereslet az egekbe szökött. Az AI-rendszerek gyakran használnak GPU-kat a számítások felgyorsítására és a teljesítmény növelésére. A GPU-k olyan speciális hardvereszközök, amelyeket párhuzamos feldolgozási feladatok kezelésére terveztek, így kiválóan alkalmasak a nagy számítási igényű AI-munkaterhelésekhez, például a mélytanuláshoz (deepl learning) és a neurális hálózatokhoz. Ezek a számítási processzorok teszik lehetővé az AI-rendszerek számára az információk befogadását. A Gensyn ezt kihasználva egy blokklánc-alapú piactéri protokollt épít ki, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy AI-rendszereket építsenek, miközben igény szerint fizetnek. A Gensyn protokoll célja az AWS-hez hasonló oligopóliumok, mint például az AWS szétválasztása, és nem számít fel árrést, jelentősen csökkentve a számítási költségeket. Ben Fielding, a Gensyn társalapítója kijelentette: “Úgy gondoljuk, hogy a hasznos, összehangolt AI kulcsa az, hogy a világon mindenki hozzájárulhat a fejlesztéshez. Az elfogultság és az összehangolatlanság mérséklésének legjobb módja, ha több ember számára lehetővé tesszük, hogy olyan modelleket készítsen, amelyek tükrözik a nézeteiket. Ehhez olyan nyílt infrastruktúrára van szükségünk, amely összekapcsolja a modelleket a működésüket lehetővé tevő alapvető erőforrásokkal, elsősorban a számítási hardverrel.”

Kiválasztott ajánlatok

Mnemonic egy Web3 és NFT-alapú platform, amely az NFT-térben működő alkotók számára az alkalmazásprogramozási interfészek (API-k) felhasználásával éleslátó adatelemzést biztosít. Ez lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy hatékonyan és megbízhatóan hozzanak létre termékeket a felhasználóik számára. A vállalat 6 millió dolláros finanszírozást biztosított a Salesforce Ventures által vezetett seed funding körének kiterjesztése révén. Emellett a finanszírozási körben a FIN Capital, az Orange DAO, a Polygon Ventures és a FIN Capital befektetői is részt vettek. A Mnemonic az összegyűjtött tőkét API-jainak bővítésére kívánja felhasználni.

Connext Labs egy infrastruktúra-alapú platform, amely egy blokklánc-interoperabilitási protokoll létrehozására összpontosít. A platform célja, hogy a fejlesztők számára lehetővé tegye a bármely hálózatról elérhető interchain alkalmazások létrehozását. A vállalat egy stratégiai forduló keretében 250 millió dolláros értékelés mellett 7,5 millió dolláros finanszírozást biztosított. A finanszírozási körben emellett az IOSG Ventures, a Polychain Capital, a Fenbushi Capital, a Polygon Ventures és mások is részt vettek befektetőként. A Connext Labs a bevont tőkét a Connext Alapítvány létrehozására kívánja fordítani.

Maverick Protocol egy DeFi alapú platform, amely a felhasználók számára biztosítja a hatékonyabb decentralizált pénzügyi piacok létrehozásához szükséges infrastruktúrát. A protokoll 9 millió dolláros finanszírozást biztosított a Founders Fund által vezetett, meg nem nevezett körben. A finanszírozási körben a Coinbase Ventures, a Pantera Capital, a Binance Labs és az Apollo Crypto befektetői is részt vettek. A Maverick Protocol az összegyűjtött tőkét a láncok közötti likviditás és a likvid staking token-infrastruktúra hatékony megoldásainak kifejlesztésére kívánja fordítani.

Bit2Me egy infrastruktúra-alapú platform, amely hozzáférést biztosít a felhasználóknak egy kriptotőzsdéhez. A tőzsde 2022 februárjában kapott engedélyt a Spanyol Nemzeti Banktól, hogy az ország első kriptoszolgáltatója legyen. A vállalat 15 millió dolláros finanszírozást biztosított az Investcorp által vezetett, meg nem nevezett körben. A befektetők között szerepelt még a Telefónica Ventures, az YGG Fund, a Stratminds VC és mások. A Bit2Me a bevont tőkét Latin-Amerikában és Spanyolországban való jelenlétének további növelésére kívánja felhasználni.

Collectibles.com egy Web3-alapú platform, amelynek célja, hogy közösséget és piacteret hozzon létre a gyűjtemények piacán. A platform intelligens szerződéseket és blokklánc-technológiát fog integrálni a kereskedés optimalizálása és a fejlett funkciók biztosítása érdekében. A vállalat 5 millió dolláros finanszírozást biztosított a Blockchange Ventures által vezetett seed funding körön keresztül. Emellett a finanszírozási körben a Blockwall Capital, a GFR Fund, Peter Thiel és mások befektetői is részt vettek. A Collectibles.com 2023 őszén kíván elindulni, és az összegyűjtött tőkét arra fogja felhasználni, hogy bővítse vertikális kínálatát érmékkel, képregényekkel, bélyegekkel és egyebekkel.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x