Bitcoin & Crypto sell off: vég, vagy kezdet?

Ebben az írásban számos adatot fogunk megvizsgálni, hogy megpróbáljuk megállapítani, hogy a sell off-nak vége, vagy csak most kezdődik? Üdvözlök mindenkit. WSBKING (Jani) vagyok a Cryptofolio Hungary alapítója, a CFHMC módszer és számos egyedi cryptora fejlesztett módszer feltalálója. Ha új vagy, nagyon szívélyesen üdvözöllek a közösségünkben. Nézzük át a számokat. A Bitcoin az elmúlt 7 napban 12.85%-kal csökkent. Az Ethereum 16.75%-al csökkent.

 

A több mint 6 évnyi pénzügyi piacokon eltöltött idővel és mentorom több mint 30 éves tapasztalatával elmagyarázom a Smart Money gondolkodásmódot, hogy segítsek neked az utad során, illetve, hogy valódi gazdagságra is szert tegyél a folyamat során. Van egy alapvető különbség a smart money és a retail között. A kiskereskedők egy érzelmi hurokban ragadnak, és ezek az érzelmek a kimaradástól való félelmet (FOMO),  a bizonytalanságot és a kétséget szaporítják (FUD). És jelenleg rengeteg FUD van a piacon, ami a félelem, bizonytalanság és kétség. Az Smart Money gondolkodásmódra való áttérés érdekében meg akarunk szabadulni ettől az érzelmi hullámvasúttól. Ez nagyon, nagyon káros a portfólióra, és nagyon stresszes.

Szeretném megmutatni ezt a kis rajzfilmet, mert szerintem nagyon sok mindent megmagyaráz, amit a kereskedési tánctéren látunk. És nagyon érdekes. Ez egy kereskedőterem. Ez nem egy befektetési parkett. Azért kereskedési parkett, mert a fő áramlások kereskedésből származnak. És azt látjuk, hogy az árak egyre feljebb és feljebb és feljebb mennek, és a retail hihetetlenül boldog. Az érzelmek hullámvasútján mennek keresztül, és mind pozitívak, amíg valami ilyesmi nem történik és az ár lezuhan. És most mit csinálnak? Maradnak és vásárolnak, vagy menekülnek? És tudod, hogy menekülnek, mert ez a félelem. Ezt teszi a félelem. A félelem miatt az emberek elmennek, amikor a legjobb dalok szólnak a táncparketten. Figyeljétek meg, hogy valójában felfelé vásárolnak. Hogyan lehet felfelé vásárolni? Úgy, hogy nincs ott senki, amikor csökkenés történik. A Smart Money teljesen az ellentetje. Megérti, hogy az árak negatívan torzítottak, a %-ok megfelelő oldalára helyezik magukat és itt vannak a piacon, amikor mindenki menekül róluk. És mit látunk, amikor újra elkezd emelkedni a piac? A retail visszajön, beszáll, és rosszkor vásárol, majd szintén rosszkor ad el. Mindent, amit teszek, az érted van! Segíteni akarok, hogy a Smart Money gondolkodásmódjába kerülj. 

Van egy bizonyos érzelem, ami nagyon romboló hatással van a sikerre, az a türelmetlenség. A türelmetlenség tönkreteszi a sikert. Ez a 188. szabály.

Mint kriptotechnikai elemzők, nagyon türelmesek vagyunk. Az első dolog, amit tudunk, hogy van egy pénzügyi fegyverünk, amit el akarunk sütni, de el akarjuk találni a célt is, nem csak vaktába lövöldözni, mint a piacon lévők 99%-a. Ezért építettem egy teljes struktúrát a masterclass köré. Nem akarunk egy olyan fegyvert, ami úgy néz ki, mint a 0-ik pont. A megfelelő módon akarjuk elsütni azt a fegyvert. Na, és hogyan csináljuk ezt? Hogy felkészüljünk, elvégezzük a CFHMC-módszert. Felállítjuk a chartjainkat a crypto exponenciális piacának megfelelően, hogy felkészüljünk, megnézzük a külső trendeket, és hogy célozzunk, elkezdjük megtalálni a piac fókuszát, de nem fejezzük be a célzást, amíg nem sajátítjuk el az érzelmi irányítást. Meg kell szabadulnunk a félelemtől. De nem csak a félelemtől. A pozitív kiválóság segít helyesen célozni az életben. Ez egy nagyon értelmes, teljes és boldog létet fog adni. Csak azután húzzuk meg a ravaszt a vásárlási és eladási szintjeinkkel, miután mindezeket a szakaszokat elvégeztük. Sok mindenre van szükség ahhoz, hogy valóban nyereséges legyél a pénzügyi piacokon. És ahogy  már a privát tagjaink tudják, a meg nem érdemelt visszakerül a piacra. Ha szerencséd van, gyorsan sok pénzt szerezhetsz, de nagyon gyorsan el is veszítheted. Mi nem erről szólunk. Mi a fenntartható jólét építéséről szólunk.

Mielőtt belevágnánk a dolgokba, elő kell készítenünk elménket a piaci sikerre és jövedelmezőségre. És ezt a CFH hitvallásban szereplő megerősítések sorozatán keresztül tesszük. Tudom, hogy az univerzum azt akarja, hogy minden nap sikeres legyek. Kedvességet, becsületességet és hálát tanúsítok. Tudom, hogy a lehetőségek és az élet naponta újrakezdődik. Értékes vagyok. Lassan megyek, hogy gyorsan haladjak. Kicsiben kezdem, és az élet visszahúzásaival skálázok. Ezek adnak erőt a következő életrallyhoz. Elhivatott és elkötelezett vagyok. Győzök, vagy tanulok, és soha nem hibáztatok.

225 szabály:  A bitcoin nem tud kitérni a részvénypiac gravitációja elől.

Láthatjuk, ahogy a Nasdaq ténylegesen visszahúzódott. Mi történt a bitcoinnal? A Bitcoin árfolyammozgása kék vonallal van jelölve. És láthatod a bitcoin árfolyammozgását ezeken a különböző chartokon is. Hiszünk abban, hogy kriptotechnikai elemzőként tudományos és strukturált módon nézzük a piacot. Láttunk egy aránytalan eladást a bitcoinban. Miért mondom, hogy aránytalan? Ha megnézzük a Nasdaq 100-at, láthatjuk, hogy valójában ez alá a támogatási szint alá vágott. Az ellenállási szint alá is beesett. És mit látunk? Visszatért az ellenállási tartományban. Ha  lejjebb megyünk, és megnézzük a kék vonalat, az a Bitcoin. Látjuk, hogy struktúrálisan sokkal jobban sérült, sokkal lentebbi támogatási szintjeire érkezett vissza, mint a Nasdaq. Egészen Lentre. Gyakorlatilag 60 napnyi profitot semmisített meg a kriptopiacon. Ezért mondom mindig azt, hogy a kripto volatilis. Készülj fel a legjobb és a legrosszabb forgatókönyvre, mert a valóság valószínűleg ezek között van. És a probléma az, és ezt már láttuk egy ideje, hogy a bitcoin az egyik támogatást átvágva haladt tovább a következőre. Elkezdtünk nagy figyelmet fordítani erre a gyengeség jeleire és shortoltunk, mert amikor az árfolyam elveszít egy támogatást, akkor általában úton van a következő támogatási szint felé. És hol lehet ez a támogatási szint? A jelenlegi ár körül lehet, $20800-nál. Még az előző aljpontok is támogatások lesznek. 

De amit szem előtt kell tartanunk, hogy nem csak a bitcoin ármozgását elemezhetjük. Az összes olyan chartot is elemeznünk kell, amelyek hatással vannak a bitcoin árfolyamára. És ezt tesszük mi, kriptotechnikai elemzők. Szóval mik ezek a mitikus chartok, amelyek valójában befolyásolják a bitcoin árfolyamát? Nyolcat nézel, és ezek nagyon fontosak. Mit látunk itt valójában? Ez a VIX, vagyis a részvény piac félelemmutatója. Láttuk, hogy a VIX egy kicsit megugrott. Ez a tüske okozta a bitcoin és a főbb tőzsdeindexek masszív csökkenését. Amikor a VIX felszökik, az azt jelzi, hogy az indexek tovább csökkenhetnek. Szóval mik a várakozásaink a VIX-szel kapcsolatban? Mi a teendő? Felfelé megy? Lefelé megy? Nos, nézzük meg a valószínűségeket. A VIX már hosszú ideje egyre lejjebb és lejjebb és lejjebb és lejjebb megy. Ez nem normális viselkedés a VIX esetében. Régebben kereskedtem a VIX-szel. Szeretem a VIX-et. De a koncepció az, hogy a VIX nem a szokásos, tüskés, őrült mozgást hajtja végre. Csak jön és jön és jön és jön és jön és jön és jön lefelé. És most van egy kis mozgásunk, ami elkezdett az ellenállás szintje fölé emelkedni és átjutott rajta egyelőre.  Ilyen esetben az eddigi ellenállás támogatássá válik. 

Amit a bitcoin árfolyamánál látunk, az a kék vonal a háttérben, az az, hogy nagyon, nagyon erősen lefelé jött. Leesett és 60 napnyi profitot törölt el. Az aktív tanulás a mi Közösségünk egyik legfontosabb alapja. És mi azt csináljuk, hogy utánanézünk a dolgoknak. És mit látunk itt? Amikor VIX legutóbb felszökött, mit csinált a bitcoin? Elég keményen zuhant. Csak tartsátok ezeket a dolgokat szem előtt. Szóval hova is mehet le az árfolyam? Ha megnézzük a Nasdaq 100-at, van egy nagyon erős támogatási szinta $12847-on. Most el kell gondolkodnunk azon, hogy ez hogyan játszódhat le a bitcoinra nézve. Hogyan csináljuk ezt? Mit nézzünk alapvetően? Láthatjuk, a Nasdaq 100-nak a jelenlegi mozgását az aljától a tetejéig. Jelenleg körübelül 3.25%-al csökkent. Tehát ha elmegyünk a mitikus $12847 szintre, akkor láthatjuk, hogy nagyjából a felénél járunk. Tehát amit eddig a bitcoin csökkenésével láttunk, mint relatív százalékos arányt, annak a dupláját láthatjuk még. Azt várnánk, hogy a piacok ettől a ponttól felfelé emelkednek, hogy vagy teszteljék ezt az ellenállást, vagy áttörjék azt, amit fent sárgával láthatunk.

 Mi mindannyian a Smart Money gondolkodásmódról és természetesen a 3 irányú döntéshozatalról beszélünk. Mindig azt nézzük meg elsőnek, hogy mit csinálok, ha a dolgok ellenünk mennek, mert ez a legfontosabb dolog, amit tennünk kell, meg akarjuk védeni a tőkét, ahol csak lehetséges. Realizáld be azokat a nyereségeket. Az is teljesen tisztességes, hogy a piacon kívül ülj egyszerűen, amíg a dolgok valóban konszolidálódnak. Ez egyáltalán nem probléma. Parton ülni szép dolog, különösen akkor, amikor a piac lefelé megy. Bármikor beszállhatsz. 

Nézzük meg a kötvényárfolyamokat. A kötvényárak esnek. Ez elég érdekes, mert a kötvényárak általában azért emelkednek, mert a Smart Money kiszáll a piacról. A részvénypiacról a kötvényekbe dobja a pénzét, de ez nem történik meg. Mit láttunk ehelyett történni? 

A Safe Haven, az amerikai dollár devizaindexe, amely tombol. Valójában átjutott ezen az ellenállási szinten 106,962-nél, és most a magasabb, 109,851-es szint felé tart. Ez azt mutatja, hogy a Smart Money-ék kivonják a pénzüket, és az oldalvonalon ülnek. Csak várják, hogy mi fog történni. Miért tennék ezt? Az egyik dolog, amit néznek, az a hitelviszonytalan kötvények. Ezek a kötvények a kockázattűrő képesség és a masterclass tanulói megkapják ezeket a chartokat TM modul 6-os leckéjében és természetesen minden nap átnézzük ezt a privát közösségünkben. Amit látunk, az az, hogy a junk kötvények Szépen megtörték a támogatásukat. Ez tulajdonképpen azt mondja, hogy a junk kötvények most már hivatalosan is trendet törtek. Ellenállás alatt vannak, három ellenállási szint alatt vannak. Arra számítunk, hogy kezdetben a 1..029-es területre fognak visszatérni. Ha ez nem tart ki, akkor a 0.9-es területre számítunk, és ha ez nem tart ki, akkor 0,814-es területre . Tehát ez három potenciális árpont, amit szem előtt kell tartanunk. Szó szerint mindezt az információt a fejedben kell tartanod. És ez időbe telik, de ezért megyünk át rajta minden nap. 

A legfontosabb dolog, amit igazán meg kell néznünk, az az, hogy mi történik a VIX-el. Arra várunk, hogy a VIX felszökjön. A VIX-nél nagyon-nagyon normális a tüskék emelkedése. Ez nem abnormális, ez teljesen normális. És mit láttunk mostanában? Egy abszolút parabolikus futást a főbb indexeknél, nagyon kevés, vagy egyáltalán nem volt igazi visszahúzás. Ha valóban azt látjuk, hogy a főbb indexek visszatérnek ezekhez az alsó támogatási szintekre és újragyülemlenek, nos, az fantasztikus lenne. Ez csak normális, egészséges ármozgás. 

Egy dolog nagyon érdekes, úgy tűnik, hogy az arany tegnap igyekezett elérni a mélypontját és elkezdett fordulni. Láttuk az aranyat lefelé jönni. Természetesen a dollár erős, de a dollár és az arany együtt mozoghat felfelé súlyos válságokban, amikor a piacok lefelé rallyznak, és a kötvényárak is felfelé mozoghatnak. Ez valójában nagyon jó, mert a geopolitikai kockázat nagyon jó helyettesítője az aranynak. Ezt jelenleg nem érzékeljük.

Sokan keresik az okokat, hogy megpróbálják megmagyarázni ezt a nagy eladást, szerintem ez nem más, mint az S & P 500, amely megpróbálja tesztelni az ellenállási vonalát. És láthatjuk, hogy az S & P 500 jelenleg 2,77%-ra van az ellenállásától. Látjuk, hogy a Nasdaq körülbelül 0.6%-kal az ellenállás alatt van. Látjuk a Dow Jones közel 1%-kal az ellenállás felett. És ha megnézzük a Russell 2000-t, 2.75%-kal a támasz felett.

Az egyik dolog, amit valójában láttunk, amikor megnézzük a Bitcoint az inflációs várakozásokhoz képest, azt látjuk, hogy a Fed mérlege ténylegesen csökkent. Ez most 8,85 billió. Nincs frissítésünk az M1 és az M2-ről, de valami az ötéves és tízéves breakeven inflációs rátát érinti. Még az inflációs ráták is megugrottak. Ez nem olyan durva, mert látjuk, hogy a Nasdaq lefelé jön. Ezt a chartot a Masterclass tanulók a TM4-ben kapják meg. Amit ez valójában elmond nekünk, az az, hogy a piac nem veszi be, hogy a Fed elég agresszív a piac támogatásának csökkentésében és a kamatlábak emelésében.

Egy dolgot tudunk, hogy a határidős piac valójában jelzést küld nekünk. A 75 bázispontos emelés valószínűsége 41,0%. Tegnap 47% volt. Tehát ez növeli az 50 bázispontos emelés valószínűségét. Pontosabb adatokat a Fed Meeting időpontjához közeli időben várhatunk. A következő Fed Meeting 2022.09.21-én lesz.

Ha úgy gondolod, hogy a közösségünk segíthet valakinek, akit ismersz, és még nem tagja a közösségnek, kérlek oszd meg vele a cikket. Sokkal többet fognak érteni, mint a befektetés és a kereskedés. Megértik majd a pozitív kiválóságot, ami értelmes és boldog életet teremt. Ami még fontosabb, az információ, amit minden egyes nap megosztunk, olyan, mintha egy privát kereskedési és befektetési csoport tagja lennénl. És az általunk a piacról adott perspektívák nagyon-nagyon kiegyensúlyozottak és statisztikákkal alátámasztottak. Gyakran nehéz igazán jó embereket találni, de az igazán jó emberek alkotják a közösségünk alapját. Emellett nem veszünk részt a retail gondolkodásban. Mi a Smart Money-al való gondolkodásra összpontosítunk.

45. szabály Tudjuk, hogy a Bitcoin nem tud elmenekülni a részvénypiac gravitáció elől. De egyetlen ALT sem menekülhet a Bitcoin gravitációja elől. Ez a 45. szabály. Az elmúlt 24 órában a globális kriptopiaci piaci kapitalizációja 6.82 százalékkal csökkent. Itt láthatod a legerősebb coinokat az elmúlt 24 órából. Sok stabilcoin-t láthatunk feljövőben. Mit jelent ez? Ez mind az aktív tanulás része. Mit jelent az, ha a stabilcoinok a legnagyobb nyertesek az elmúlt 24 órában? Kérlek írd meg nekünk a discord csatornánkon. Ha még nem csatlakoztál, akkor itt tudsz: https://discord.gg/UPZQuHbt

Nézzük meg, mit csinál a Bitcoin. És láthatjuk, hogy a Bitcoin elvesztette a $22745 támogatását és erősen leesett. Talált egy másik támogatási szintet $20796-nál a 21.000-es szint környékén. De láthatjuk, és tudjuk, hogy a főbb amerikai indexek nem mutattak sell offot valódi mértékben. Láthatjuk a shortok számát, akik bejöttek a piacra. Felfelé szöknek. És a Longok részéről is tapasztalható némi aktivitás. Most kezdik megvenni az ideiglenes aljpontot. A kérdés az, hogy ez lesz-e az egyetlen aljpont, vagy várhatunk még több mélypontot? Kérlek, osszd meg velem a discord csatornánkon. Amikor átnéztük korábban a 8 chartot, akkor ott megadtam a választ. Itt minden az aktív tanulásról szól. EZT SENKI MÁS NEM CSINÁLJA!

Arra törekszünk, hogy a százalékos arány jobb oldalára kerüljünk, tudjuk, hogy mi irányítjuk a kereskedést vagy a befektetést, de a piac irányítja a hozamot. Először is azt gondoljuk végig, hogy ez hogyan mehetne ellenünk? Ez olyan, mint a piros lámpa a közlekedési lámpánál. Vagy például a második. Mi van, ha nem megy sehova? Mi van, ha egyszerűen csak oldalazik? Harmadszor pedig arra gondolunk, hogy a dolgok mellettünk szólnak. Mi történik, ha valóban a mi irányunkba megy az árfolyam? A módszerünk egy kereskedési és befektetési piaci szinkronizációs technika. Mindig kis pozícióméretekkel kezdünk, mert arra törekszünk, hogy szinkronizálódjunk a piaccal, függetlenül attól, hogy a piac felfelé, vagy lefelé megy. Ha szinkronizálsz, akkor skálázhatsz és hihetetlenül jól teljesíthetsz. De ha deszinkronizálódsz, akkor a legjobb, ha kiskálázol, és csak vársz, amíg újra szinkronizálódni tudsz. Bármelyik piacon lehet pénzt keresni, de szinkronizáltnak kell lenni.  Például ez a szinkronizáció 75%. Ez azt jelenti, hogy körülbelül háromnegyed részben szinkronizálódsz a piaccal. Mindig feltesszük a kérdést, hogy mit csinál a piac? Lefelé megy, stagnál vagy emelkedik? Arra gondolunk, hogy mi a valószínűsége annak, hogy az ár ellenünk fog mozogni?  Ez egy igazán fontos tényező, amit figyelembe kell venni. Ha nagyon-nagyon alacsony a szinkronizáció, akkor lépjünk hátrébb a piactól. Nem probléma, ha ki akarsz szállni, ha szeretnél. Kereskedőközösségként mindig profitot realizálunk, és igyekszünk ezt a profitot is megőrizni. Ha úgy találod, hogy nem vagy szinkronizálva, különböző szerencsejátékokkal próbálkozol, hogy lehetőségeket szerezz, és ez egyszerűen nem működik, akkor deszinkronizálódtál a piactól. Néha a legjobb, ha egyszerűen csak ülsz a nyereségeden, és vársz, amíg a dolgok újra tisztázódnak.

Kicsit ráközelítettem a bitcoin árfolyamára, és láthatjuk, hogy a bitcoin $21309-on kereskedik. Tegnap éppen itt voltunk fent $23000-nél, amikor sell offot látott. Észrevehetitek, hogy valójában az történt, hogy elérte azt a bizonyos támogatási vonalat, egy kicsit megingott, és csak lefelé zuhant egészen az alsó szintre. Olyan sok eladó volt itt, hogy még a 21-es szintnél sem állt meg. Kilenc-hét.  És mit látunk jelenleg?

 Próbáljunk meg rálátást nyerni arra, hogy mi is történhet valójában. Amit láthatunk a háttérben halvány szürkén a bitcoin ármozgásán az a Nasdaq 100. És láthatjuk, hogy a Nasdaq mikor esik, vagy emelkedik. Valójában ez a bitcoin vezető indikátora. Nemrég láttunk egy kis eltérést. Láttuk, hogy a bitcoin gyengébb volt, mint a Nasdaq, és láthatjuk, hogy követte a Nasdaq gravitációs irányát. Most, amit itt látunk, az az hogy elvesztettük ezeket a fentebbi emelkedő trendvonal támogatásokat. Már jó pár napja, majdnem 10 napja hívjuk fel erre a figyelmet. És láttunk jó pár támogatás sértést. Szóval, ha ezeknél a vonalaknál van egy lefelé való keresztezés, akkor nagyon óvatosnak kell lennünk, különösen a kriptóknál. A lefelé való keresztezéseket nagyon fontos megérteni. Ez csak egy támogatás áttörése.  Nem érdekel minket, hogy mi történik a hírekben. Én ezeket a bizonyos szinteket nézem onnantól, amióta felállítottuk a chartunkat a közöségünkkel és felmértük a kockázatokat. A támogatás elvesztések mindig jelzik, hogy legyünk óvatosak. Ugyan így müködik ellenkező irányba az ellenállások áttörésével.

 Ez azt jelenti, hogy ha egy lefelé keresztezést kapsz, akkor egyből egészen lefelé kell rétegezned? Nem feltétlenül. Ha egy bikapiacon, vagy pozitív környezetben vagy, pozitív árpotenciál esetén igen. Teljesen. De mi egy negatív piacon vagyunk. A hangulat az utóbbi időben elég savanyúvá vált, így jelenleg nincs tényleges szükség arra, hogy beszálljunk és lejjebb menjünk, és megpróbáljunk szinteket felvenni. Miért mondom ezt? Mert ha megnézem, hogy az ár ilyen drámaian lefelé jött, akkor átment egy kicsiny mozgástól számos támogatási szinten Keresztezve azokat. Láthatjuk, hogy mindenhol lefelé keresztezések történnek. A következő igazi fő támogatás $19.9k és $18k-nál vannak. Ha elkezdjük elveszíteni ezt a bizonyos támogatásokat, az elég problémás lehet, mert nincs sok támogatás alatta, ami azt jelenti, hogy egy ilyen kaszkádszerű eladásra kerülhet sor, ami akár $11-13k-ig is lenyúlhat. Ha valami ilyesmi történik, akkor ezekből a dolgokból álmok születnek. Ez nem olyasmi, ami elől elfutunk, ez olyasmi, amit teljes szívünkből várunk, hogy lássuk. És talán azt mondjátok, JANI, Te megőrültél, miről beszélsz?

Mert amikor az ár ilyen mértékben esik, amit most láttunk, mindenki menekül. A Smart Money felfelé fogják nyomni az árat. És amit tudunk, ha valami 10 dollár volt, és lement 5 dollárra, az 50%-os csökkenés. De ha visszamegy 10 dollárra, az 100%-os növekedés. És ez történik mindig a piacokon. Ez állandóan megtörténik. Ezért nem félek. Ha az árfolyam még ezeknél a mélypontoknál is lejjebb jönne, az abszolút ajándék lenne. Ezért akartam megosztani veletek a 188-as szabályt. A türelmetlenség tönkreteszi a sikert. A sikerhez és mindenben türelemre van szükség. Megfigyeltük, hogy a VIX még csak el sem kezdett felszökni és ellenállás fölé törni. Szó szerint csak elkezdett egy ellenállási szint fölé emelkedni. A főbb indexek nagyon keveset estek, de a bitcoint nagyon nagy eladást látott. Ha ez a helyzet, akkor további követésre számíthatunk, de mindig legyen meg a három irányú döntéshozatalod. 

Úgy gondoljuk, hogy az árfolyamnak van egy valószínűsége, hogy ellenünk megy, és mint közösség imádjuk a hihetetlen eséseket, hihetetlen nyereségeket érhetünk el, akkor amikor mindenki más fut a falnak. Például, ha megnézzük ezt a jelenlegi ármmozgást, és azt mondjuk, hogy körülbelül itt vagyunk lent $21k-nál amit most láttunk, az ár katasztrofálisan lefelé jött. Kaphatunk egy kis emelkedést felfelé, és ha továbbra is az ellenállás alatt maradunk, akkor tudjuk, hogy ezek az emelkedések nem tesznek semmit. Valójában ellenálláson való átlépést és egy kis konszolidációt akarunk az árfolyamban, mielőtt tudnánk, hogy a dolgok jónak tűnnek a beszálláshoz. Persze, a tapasztaltabbak ténylegesen kereskednek ezekkel a fel le mozgásokkal. De ha csak most kezdesz bele akkor ne próbáld meg ezt megtenni. Ne aggódj az abszolút alj megvásárlása miatt. Ez egyáltalán nem fontos. Ami fontos, az a nyereséges kereskedés, amikor eljön az ideje. 

Ha az ár esik 20k-ról 10k-ra ez egy 50%-os csökkenés, ha az ár visszatér 10k-ról 20k-ra, az egy 100%-os emelkedés. Ezért nem félünk és ezért kell a %-ok jó oldalán lennünk.  Csak azért, mert keményen lefelé megy, nem jelenti azt, hogy nem tudsz profitálni, amikor visszajön felfelé. Valójában igenis lehet. És mi ezért élünk, hogy a százalékok jó oldalára kerüljünk. Tehát tegnap láttuk, hogy az ár alapvetően lefelé zuhant. Most itt vagyunk. Mit gondolsz, hova fog az árfolyam innen menni? Milyen konkrét árra? Szerinted melyik támogatással fog találkozni? Vagy úgy gondolod, hogy visszapattan innen és újra emelkedik? Minden lehetséges a kriptovaluta és a bitcoin esetében. Ezért kell a 3 irányú döntéshozatal. A csorda csak 1-et ismer és a bizonyosságot….. Csak arra gondolsz, hogy ha ellenem megy, hogyan fedezem a pozícióimat? Nem arról beszélek, hogy shortolj, csak használd a Spotot és menj longra, amíg nem tudod, mit csinálsz. És amikor következetesen nyereséges vagy, akkor bármit megtehetsz, amit csak akarsz. Nincs dráma. De a Spot-tal való tanulás nagyon jó ötlet. 

És mit fogsz csinálni, ha az árfolyam lefelé jön és tovább megy? Vagy az ár lefelé megy, és valójában újra felfelé megy majd? És ez sokszor előfordulhat, hogy az ár lefelé jön. De amit itt láttunk, az a longok nagyon nagy mértékű likvidálása volt. Ha megnézzük ezt az ármozgást, láthatjuk, hogy szó szerint csak úgy leesett a hegyről, És ha megnézzük ezt a leesést a falról, ez nem sokszor fordul elő. 

 Most óvatosnak kell lenned a piaccal. Általában, amikor van egy erős esés, az első általában egy kicsit hamis, mert megpróbálja a lendületet utána felfelé tolni, és ez általában nem sikerül. Így a dolgok általában lefelé mennek. De ha nagyon, nagyon jól be tudsz szállni és képes vagy rugalmasan 3irányba gondolkodni folyamatosan, akkor ezek a dolgok hihetetlenül nyereségesek.

Láthatod, hogy milyen hihetetlenül érzelemdús lehet a kereskedés és a befektetés. Ezért van a 734-es szabályunk, hogy legyél mestere az érzelmi kontrollnak. Közösségként az alapunk a pozitív kiválóság. Ami fenntartható beteljesülést, vagyis boldogságot és sikert ad nekünk. Megértjük, hogy a siker egy utazás. A siker olyasvalami, amiért ténylegesen dolgozol. És a sikert csak a saját pozitív kiválóságoddal, a karaktered felkeltésével tudod támogatni. Ami könnyen jön, könnyen megy. És mi ezt nem akarjuk.

Láthatod, hogy milyen hihetetlenül érzelemdús lehet a kereskedés és a befektetés. Ezért van a 734-es szabályunk, hogy legyél mestere az érzelmi kontrollnak. Közösségként az alapunk a pozitív kiválóság. Ami fenntartható beteljesülést, vagyis boldogságot és sikert ad nekünk. Megértjük, hogy a siker egy utazás. A siker olyasvalami, amiért ténylegesen dolgozol. És a sikert csak a saját pozitív kiválóságoddal, a karaktered felkeltésével tudod támogatni. Ami könnyen jön, könnyen megy. És mi ezt nem akarjuk.

Ha úgy gondolod, hogy közösségünk segíthet barátaidnak és családtagjaidnak, kérlek küld el nekik ezt az írást. Annyi mindent meg fognak érteni a pénzügyi piacokról, a világról, amelyben élnek, és emellett annyi készséget ad nekik. És ne felejtsük el, tudjuk, hogy mi irányítjuk a kereskedést, vagy a befektetést, de a piac irányítja a hozamot. Tehát az egész arról szól, hogy csak türelemmel kell lennünk, és meg kell értenünk, hogy néha a pálya szélén ülünk, amíg a dolgok tisztázódnak. És ha egy hihetetlenül pozitív közösségbe akarsz bekerülni, csodálatos, kiváló emberekkel körülvéve lenni, akkor nem mehetsz el a mi közösségünk mellett. Az itteni emberek egyszerűen csodálatosak. És ha eddig csendben, az oldalról figyeltél, akkor fantasztikus ötlet, hogy csak úgy leteszed a szinkronizációs faktorodat, mert idővel hihetetlenül értékesnek fogod találni. 

Mindig készülj fel a legjobb és a legrosszabb forgatókönyvekre. A valóság valószínűleg ezek között lesz. Maradjatok biztonságban odakint, barátaim. Vigyázzatok magatokra és találkozunk legközelebb. 

Csatlakozz ingyenes discord közösségünkhöz

Szia! WSBKing Jani vagyok a Cryptofolio Hungary alapítója! Főként az intézményi gondolkodásmóddal foglalkozom. Amennyiben ez érdekes lehet számodra csatlakozz az ingyenes discord csatornánkhoz! Friss piaci információkat, számos oktatóanyagot és egy szuper közösséget találsz nálunk!

0
Would love your thoughts, please comment.x